Over SGRZ

Het garantiefonds SGRZ is een non-profit organisatie en biedt een garantieregeling voor de zakelijke markt. Deze garantieregeling is in overeenstemming met de wet op de reisovereenkomst die sinds 1 juli 2018 de garantie op zakelijke reizen voorschrijft. SGRZ voorziet met haar dienstverlening in de behoefte aan een garantieregeling voor zakelijke reizen. De Garantieregeling van SGRZ is beschikbaar voor de retailer die reizen afneemt van een SGR deelnemer. Deze regeling biedt de deelnemer garantie voor insolventie van aanbieders van groeps- en incentivereizen (MICE), schoolreizen en zakelijke reizen. De opdrachtgevers van deze reizen zijn bijvoorbeeld bedrijven, ondernemingen en groepen.

SGRZ

Garantieregeling Zakelijk

Download dit document

Verschillen tussen SGR en SGRZ

In de zakelijke reismarkt zijn er andere behoefte aan andere vormen van garantie. Vanuit deze behoefte en de komst van de wet op de reisovereenkomst (1 juli 2018) is SGRZ ontstaan.

SGR richt zich vanaf deze datum enkel op het geven van garantie aan natuurlijke personen die een reisovereenkomst met een SGR deelnemer hebben afgesloten.

De verschillen tussen dienstverlening van SGR en SGRZ vind je in dit overzicht.

Deelnemer worden