Deelnemer worden

Wilt u met uw reisorganisatie deelnemer worden? Lees dan eerst de onderstaande informatie, onze Statuten, het Deelnemersreglement en de Uitvoeringsregeling aanvraag deelnemerschap goed door.

De belangrijkste informatie voor u als mogelijke nieuwe deelnemer vindt u in de artikelen 3 tot en met 5 van het Deelnemersreglement en in de Uitvoeringsregeling Aanvraag deelnemerschap. Het aanvragen van het deelnemerschap is alleen zinvol wanneer uw onderneming volledig aan deze reglementaire voorwaarden voldoet.

Wanneer u het deelnemerschap wilt aanvragen, maakt u dan de aanvraagkosten van € 600,00 over op IBAN: NL59RABO0315575301 (BIC: RABONL2U), onder vermelding van de naam van uw onderneming en de omschrijving ‘aanvraagkosten’.  

Hierna kunt u de aanvraag doen door het volledig ingevulde aanvraagformulier met alle gevraagde bijlagen, op te sturen naar SGRZ. Welke bijlagen u moet meesturen vindt u op pagina 5 van het aanvraagformulier.

Let op: bent u al deelnemer aan SGR? Neem dan contact met ons op voor het verkrijgen van het juiste aanvraagformulier. U hoeft in 2018 geen aanvraagkosten te betalen.

Na ontvangst van de aanvraagkosten en uw volledige aanvraagdossier beoordelen wij of uw onderneming aan de reglementaire voorwaarden voldoet. Ook brengen wij u dan op de hoogte van de nadere toelatingsvoorwaarden, waaronder de hoogte van de benodigde bankgarantie.

Wanneer u aan alle voorwaarden hebt voldaan wordt u ingeschreven als deelnemer. U ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging.

Er wordt door SGRZ vanaf 1 juli 2018 een bijdrage van € 1,25 per boeking (van maximaal 9 personen) in rekening gebracht. Dit geldt zowel voor de SGRZ Garantie als ook voor de SGRZ Retaildekking. 
Bij SGRZ wordt geen aanvullende deelnemersbijdrage in rekening gebracht.